
התקיפה הרוסית החלה. טילים נופלים בערי אוקראינה והרוסים הנחיתו כוחות על מנת לכבוש את אודסה ויעדים אחרים שמוצאים חן בעיניהם. אם כי עוד קודם, ניצחו הרוסים למעשה במלחמה כשהכריזו על המחוזות של לוהנסק ודונייצק כרפובליקות חופשיות ורוסיות. כמו אבחזיה ואוסטיה שניקרעו מגיאורגיה בשני שלבים בשנות התשעים של המאה ה-20 ואח"כ במלחמה בגיאורגיה ב-2008 כשהבהירה לגיאורגים שארצות הברית היא לא אופציה ושהגז שעובר בשיטחם הוא טובה שהרוסים עושים להם ולא שלהם. מי כאן בעל הבית.
מסכנים האוקראינים, הם רק רוצים להיות דמוקרטים. ואמריקה ואירופה בעדם. וגם אנחנו קצת. והרוסים הם הרוסים והם מאיימים עליהם. אבל למה הרוסים מאיימים עליהם?
זה לא דמוקרטיה נגד דיקטטורה. ואין פה שם קשר לזכויות אדם.
הסכסוך הוא מכיוון ששתי שיטות כלכליות מתנגשות אחת עם השניה. שתי שיטות ציניות שאחת מיחסים לכוחות הדמוקרטיים ואת השנייה למשטרים האפלים.
אמריקה, אירופה, אוסטרליה וישראל ("הדמוקרטיות") נגד רוסיה, טורקיה וסין ("הלא דמוקרטיות")
או אם להיות יותר מדויקים : קפיטאליזם שבו הדרג הפוליטי מסייע לטייקונים וניזון מהם נגד כלכלה צנטראליסטית שמנוהלת על ידי הדרג הפוליטי ששולט בכל חלק של התהליך.
לפני 22 שנה הגיע פוטין לנהל את רוסיה. בשנים הראשונות הוא דאג להרוג, לאיים ולהבריח את כל האוליגרכיה שניזונה מפגרה של ברית המועצות והלאים בחזרה את החברות שלהם. מאז הכלכלה הרוסית שייכת לממשלה הרוסית ואם אתה רוצה לעשות עסקים עם רוסיה – אתה צריך את פוטין. האוליגרך היחיד שפוטין מסכים שיתפקד הוא יבגני פריגוזין שממן לרוסיה את כוח ווגנר – כוח ההתערבות המהירה וחסרת הרחמים שפועל בסוריה, בלוב, ובאוקראינה כאירגון שכירי חרב בדומה לבלק ווטר האמריקני.
סין מעולם לא היתה קפיטליסטית או דמוקרטית. ממלכת האמצע תמיד היתה צנטרליסטית. אין טייקונים בסין. המפלגה הקומוניסטית (סוג של בדיחה עתיקה), היא מפלגה שבה חברים כ-6 מיליון אנשים. מתוכם יש וועידה נבחרת ובראשה נשיא כליכול. כל הכלכלה הסינית שייכת למפלגה. בארץ שבה יש 1.2 מיליארד אנשים שישה מליון זה אפילו לא פרומיל. ולכן כל כך קל למפלגה לכוון את כוח העבודה, לשלוט ביבוא ביצוא בחומרים, לדרוס את האויגורים ולבזוז את אוצרות הטבע שם ובטיבט ולסלול דרכים בכל העולם תמורת אוצרות טבע, משאבים ואוכל. הסינים יודעים שהם צריכים לדאוג לאוכלוסייה שלהם על מנת שימשיכו לשלוט בלי לזעזע את הארץ הגדולה שהם רואים בה את מעצמת העתיד ששולטת בעולם.
הווירוס הקטן שיצא מווהאן הבהיר לסינים שזה לא רעיון טוב לתת לתאגידים להשתלט על העולם המערבי, שכן האינטרסים שלהם סותרים את אלו של סין, רוסיה וטורקיה והן לא יכולות לשלוט בהן בעזרת משטר ריכוזי. התפשטותו המהירה של הווירוס הביאה ריווחי ענק לתאגידים הקפיטלסיטים שהפכו חזקים מהמדינות ה"דמוקרטיות". הגוש הצנטרליסטי לא נפגע מהנגיף ולכן כל היחס אליו היה מתון בהרבה.
בטורקיה, עשה ארדואן כמו פוטין, רדף טייקונים ומרכז את הכלכלה, והוא שולט לחלוטין במדינה ובצבא. הדמוקרטיה היא כסות לשיטה כלכלית (כושלת). הוא לא מצליח כמו סין או רוסיה כי אין לו מחצבים ומשאבים וכי הרוסים והסינים חוסמים אותו באפריקה ובאסיה. ולכן הוא נילחם על הגז של מזרח הים התיכון. ולכן גרמניה (הקפיטליסטית) כל כך דאגה לחמש את ישראל ומצרים בצוללות כדי לחסום אותו. ואת הרוסים.
אלו הסיבות גם שהסינים מבינים ומסכימים עם הרוסים. הם מסמנים לאמריקנים שהגיע הזמן לרסן את התאגידים הגדולים, שמדינה צנטרליסטית שאפשר לדבר עם ראש אחד, היא מה שרצוי להם כלכלית. גם הטורקים. ושלוש המעצמות הריכוזיות האלו הן אויבים כבר אלפיים שנה (טורקים וסינים) ולפחות 400 שנה (סינים מול רוסים). עצם היכולת של שלושת הישויות האלו לשים את האיבה והחשדנות בצד – מראה כמה הגוש האסיאתי הזה נחוש להשתלט על אירופה ועל הכלכלה העולמית ולהוציא אותו מידי הטייקונים והקונצרנים הגדולים. הסינים כבר הגבילו את פייסבוק וחברות ענק אחרות. הרוסים גם הם עסוקים במישטור הסייבר ובהחדרתו על מנת לפורר את הכלכלה התאגידית. וטורקיה? לטורקיה אין ברירה. היא הכריעה כבר שהכוחות העולים הם אלו של אסיה וכי אירופה ואמריקה בנסיגה.
ומהצד השני יש את הקפיטליזם. זו שיטה שבה מופרטים נכסי המדינה וניתנים לכמה עשרות או מאות בודדות שאצלם מרוכז כל העושר והיכולות והם מזינים את הפוליטיקאים ומבטיחים את בחירתם. הכסות הדמוקרטית ("הליברלית") היא סוג של קשקוש כדי להשקיט את לב ההמונים.
מדינת ישראל היא דוגמא יפה איך הקפיטליזם חיסל את הדמוקרטיה הסוציאליסטית-ריכוזית האידיאולוגית שהקימה אותה.
היתה פה את חברת החשמל הטובה והיעילה בעולם (היא עדין כזאת). תחנות הכוח נלקחו ממנה על ידי תעמולה כוזבת על בזבזנותה. הן הועברו לתשובה, לאחים עופר, ולעוד תאגידים.
מקורות היא חברת המים הטובה והיעילה בעולם, אבל המים הישראלים הופרטו לטובת הטייקונים – "התפלה" קראו לזה וסיפרו לנו שנתייבש ונמות בצמא. אף אחד לא טרח להסתכל לשמים ולספור כמה החורפים טובים ורטובים פה וכמה הכינרת היא לא יותר מ-2% מהמים שלנו.
כביש 6 נימסר לטייקונים.
הגז ניתן בחוזה שערורייתי לטייקונים. קודם ישראלים, עכשיו אמריקנים.
ביבי הוא לא יותר מבובה. בובה מושחתת – אבל בובה. כאלו הם גם טרודו הקנדי ולצורך העניין ביידן – האיש החזק ביותר בעולם הוא שבוי של תאגידים ושל אנשים כמו ביל גייטס וצוקרברג ועוד כמה עשרות אחרים שהם עשירים לתפארת.
האוקראינים, בתמימותם, חשבו שבמהפכה במיידן ב-2014, הם קונים את חירותם ואת הדמוקרטיה הליברלית שלהם. אבל פוטין כמובן ניסה לסמן להם את הגבולות עם כיבוש קרים. הם סירבו להבין ופנו לאירופה ואמריקה הקפיטליסטיות.
לפוטין לא איכפת מהחירות שלהם, הם יכולים להתבשם בה אם יוותרו על המחצבים ועל השוק הכלכלי שלהם. מבחינתו זה פשוט – או כלכלה רוסית צנטרליסטית, או שהטייקונים האירופאים והאמריקנים יבזזו את אוקראינה. אוקריאנה היא בשר מדמם. בסך הכל גוש בשר שהקפטילסטים נלחמים עליו מול הצנטראלסיטים.
ולכן סיפוח "הרפובליקות" המורדות של אוקראינה מפשיט את אוקראינה ממחצביה העשירים ומעביר אותם לרוסיה על חשבון אירופה והאמריקנים.
פוטין רוכב על הגל הלאומני דתי – רוסיה הגדולה, קייב כמצוא של הויקנגים האדומים – ה"רוס":
ארבעה כוחות גדולים מניעים את העולם: פוליטיקה, צבא מסחר ודת. הם מניעים אחד את השני. על מנת להשתלט על דרכים וכלכלות את שולח צבא ואז מכניס דת כדי להפוך שטח לשלך. הסוחרים מביאים את האוצרות אל מרכזי האימפריות על מנת להזין את הפוליטיקאים בכסף על מנת שיוכלו לחזק את הצבא ולשלוט.
במאה ה-19 ניכשלה חברת מזרח הודו בשילטון בתת היבשת כשפרץ המרד ההודי הגדול (1857-1859). המלכה ויקטוריה הלאימה את הודו מידי התאגיד והפכה אותו לנכס של המדינה.
במידה מסויימת, אפשר לראות את מהלכיו של פוטין כדומים לאלו של המלכה ויקטוריה לפני כ-170 שנה.
היחס לשיטה הכלכלית אינו רק במישור הסחורות. הוא גם וירולוגי.
רוסיה, טורקיה וסין לא נהנו מפירות ההצלחה של הווירוס, אם כי גם לא נפגעו ממש מכיוון שלא נוצר צורך להאכיל שום תאגיד. לא פייזר, לא מודרנה ולא אף אחד אחר. גם זכויות האדם במדינות האלו לא ניפגעו במיוחד. לא היה מה שייפגע. היחידים במערב הקפיטליסטי שמרוויחים מהפגיעה בזכויות אדם, בשבירת הפגנות ומחאות ומסגרים, הם התאגידים הגדולים. ולצורך העניין, בציניות ההיסטורית של הזמנים, מי שמרסן כרגע את התאגידים – הם הגוש האסיאתי.
כמו שכתב אורוול ב-1984, אסיה נגד אירופה וארצות הברית. איש חזון.

במדינה צנטרליסטית, הפסקת עבודה ומסחר הם נזק למדינה. במדינות קפיטליסטיות – הטייקונים מאוד מרוצים ממצבים כאלו. הם מוכרים יותר חשמל, גז, אלכוהול, אוכל, גופי התקשורת ("החופשית" ) מטפחים את מיתוס המגיפה והפירסומות עובדות שעות נוספות וכולם מתמכרים לזה כי ככה אומרים בעלי תעשיית התיקשורת לעובדי הענף. המקהלה האחידה בארץ מצביעה על השליטה הקפיטליסטית של התאגידים.
בסין, טורקיה ורוסיה, ראשי תעשיית התקשורת שייכים למדינה. למפלגה, לארדואן, לפוטין. מה יצא להם מלהפחיד עוד יותר אוכלוסיה שמראש לא באמת מאמינה והיא כנועה וגבה שבור מעשרות שנים של התעללות?
אז זו המלחמה באוקראינה. שום דבר אידיאלי, שום דבר מוסרי. מאבק בין קפיטליזם לצנטרליזם. והאמת? מה איכפת לנו מי ינצח ומי יפסיד? מה לנו למשחק הזה שמתנהל בין כמה מאות אנשים בשני הגושים הגדולים?
רק זה שאנחנו אחרי 27 שנות ביבי שייכים לגמרי למחנה הקפיטליסטי. אין לנו כלכלה ריכוזית. יש לנו כלכלה מופרטת שהיום היא פה ומחר תימכר לסינים או לרוסים או לטורקים – מי שיפחיד ויאיים עלינו יותר.
מוכנים?
תתכוננו.

אפשר להיות אופטימיים. מתישהו גם אותנו יזרקו לכלבים, בעיקר מכיוון שאנחנו הכלבלב של אירופה וארצות הברית. זה שעושים עליו ניסיונות עם כל מיני וירוסים וזריקות מומצאות ולא ממש יעילות ואנחנו מהללים אותן בכל פה.

3 תגובות
אני לא מסכים איתך, אבל כל נהנה לקרוא אותך, תכתוב עוד ספר מסעות (מה עם מערב אפריקה)
ספר על אפריקה מסעות שונים בעבודה כבר כמה שנים, אסיים רומן ואז אתפנה אליו
אין הבדל גדול בין צנטרליזם לקפיטליזם כיום. בשני המקרים מדובר בכלכלה שנשלטת על ידי מעטים. מספר הטייקונים השולטים זעום ביותר. המערב הופך דומה יותר ויותר לסין. ראית את הסרטון שבו טרודו מודה שהוא מעריץ את הדיקטטורה הסינית? אנחנו תכף שם.