הצעה למסלול טיול במצרים

ויזה:
אין צורך בויזה לחופי סיני עד ראס מוחמד וסנטה קטרינה

יש צורך בויזה: מצרים גופא, מערב סיני ולמי שיוצא להפלגת צלילה משארם ומעוניין להגיע לטיסלגרום וליתר האתרים שממערב לראס מוחמד.

שגרירות מצרים: רחוב בזל 54א תל אביב. קבלת בקשות ימים א, ב, ג, 0900-1100 סגור בחגים יהודים ומוסלמים. שלב א: הגשת טפסים יש למלא במחשב את הטופס, להדפיס לצרף תמונת פספורט וצילום של העמוד עם הפרטים והתמונה בדרכון. כל הסט בארבעה עותקים.

את הטופס ב Word אפשר למצוא כאן:

בעת הגשת הטפסים יש להציג את הדרכון אך אין צורך להשאיר אותו.

שלב ב תשלום: לאחר כשבוע, יש למסור את הדרכון ולשלם 150 ש”ח – מקבלים פתק צהוב עם מספר.

שלב ג’: אחרי עוד מספר ימים ניתן לבוא ולקחת את הדרכון החתום. אפשר גם בימי רביעי וחמישי.

קחו בחשבון שאי אפשר לדעת בדיוק מתי עוברים שלב. מומלץ להתחיל את ההליך כשבועיים לפני הנסיעה.

הויזה תופסת עמוד שלם בדרכון. בדקו אם יש לכם עמוד פנוי.

בהצלחה.

מצרים קלאסי – עמק הנילוס 8 ימים עד שבועיים.


3 ימים קהיר – פרמידות בגיזה וסקארה, פסלי ענק בממפיס, מוזיאון מצרי, המצודה, חאן אל חאלילי, אל אזהאר, באב א-זווילה
פאיום
רכבת לילה ללוקסור מקדש כרנך, עמק המלכים (יום שלם)
מונית לאסואן דרך אידפו וקום אומבו
אסואן – הסכר, המחצבות (האובליסק השבור) , הפלגה בפלוקה לאי של קיצ’ינר ולקברים שמעבר לנהר (אחרי הצהריים) ביקור ביב- אלפנטינה  באותה הפלגה ניפלאה
נסיעת מונית או טיסה לאבו סימבל
רכבת לילה לקהיר או הפלגה בפלוקה של 4 ימים מאסואן ללוקסור על הנילוס – שווה מאוד.

תוכנית טיול עמק הנילוס, “הטיול הקלאסי”

יום 1: נסיעה למסוף טאבה. הגעה מוקדמת למעבר גבול ונסיעה באוטובוס של ב־9:00 לקהיר, 9 -13 שעות. אם נוסעים בחבורה ומארגנים מיניבוס מהגבול, אפשר לעצור לטיול בדרך בסרביט אל־חאדם ובחמאם מוסא. אפשר בטיסה. שעה ואשר דקות ישירה או כ- 5 שעות עם קונקשן דרך איסטנבול ואתונה

יום 2.  קהיר. מצרים הקדומה והפירמידות. ספינקס, מצטבות, מקדש קבר קדום, ציורי קיר, קברי אצילים. גיזה, סקרה, ממפיס. ארוחת צהריים ליד הפירמידות. אפשר בצל עץ, בשטח כדי לחסוך זמן, ולהצטייד במכולת בגיזה פיתות מהמאפייה, גבינות, ירקות, זיתים, פול, מים מינרליים ומיצי מנגו). מוניות ליום לגיזה, סקרה וממפיס.

יום 3. קהיר המוסלמית המצודה של מוחמד עלי. לחאן אל־חלילי, מדרסות מסגדים קברים ושווקים.

יום 4. מוזיאון מצרי. פוסטאט, בית־כנסת אבן־עזרא, כנסיות ומסגד עמר אבן־עץ.

נסיעת לילה ברכבת לילה ללוקסור. רכבת שינה משובחת, שני אנשים בתא ארוחות ערב ובוקר מוגשות ברכבת וכלולות. יש להזמין כרטיסים.

יום 5. הגעה בשעת צהריים ללוקסור, עיר קטנה ונעימה בברך הנילוס, באזור תחנת הרכבת מלונות בסיסיים רבים,  ניקיון סביר. מלונות טובים יותר ליד הנילוס.

מנוחה בשעות החום, יציאה לכרנך, מקדש הפרעונים של הממלכה התיכונה. אובליסקים, ציורי קיר מרשימים, תיאורי קרבות, מקדש מצרי קלאסי, אגדות, מיתולוגיה.

בלילה, אחרי ארוחת הערב, נסיעה במרכבות למופע האורקולי בכרנך (אנגלית)

יום 6.  השכמה לפני אור ראשון, להצטייד בארוחת בוקר ארוזה. חציית הנילוס על מעבורת לצידו המערבי. נסיעה במוניות או באוטובוס לעיר הקברים הסודית שהקימו פרעוני השושלות ה־18 עד ה־20. פסלי ממנון, קברי המלכים (תות ענח־אמון, רעמסס ה־2 ואחרים). דיר אל־באחרי, מקדש הקבר של חאתשאפסות, פרעונית, שתוכנן ונבנה על ידי אדריכל (ומאהב) מוכשר בשם סננמוט. אפשר לחצות את הרכס המפריד בין קברי האצילים לדיר אל־באחרי ברגל או על גב חמור – שעה-שעתיים. קברי האצילים עם ציורי קיר נפלאים, המתארים את חיי היום־יום המצריים באותה התקופה. מדינת הבו, מקדשו של רעמסס ה־3 ובו תיאור קרב מגידו (1483 לפנה”ס), הכניסהּ בתשלום לכל אתר, לסטודנטים הנחה 50%. אין צורך לבקר ביותר מחמשת המקומות שהוזכרו. אפשר לשכור אופניים או פרידות. ארוחת צהריים בשטח ונסיעה במוניות או במיניבוס לאסואן.

אידפו – כשעתיים מלוקטור. מקדש שמור מאוד מהתקופה התלמית (מאה 3 לפנה”ס). בחצרו נילומטר (מכשיר למדידת פני הנילוס) ותיאור הקרב הנורא בין סת לרע־חורארקתי.

קום אומבו – מקדש על גדות הנילוס באזור טרופי ירוק על גבול המדבר, המקדש מוקדש לסובך, האל־התנין ובו תנינים חנוטים, בית־מרקחת ואוראקאל. הגעה לאסואן.

אחרי ארוחת ערב, שיטוט של כמה שעות בשוק של אסואן. ערימות תבלינים, מיץ מקנה סוכר, מנגו ושאר דברים טובים.

יום 7. אסואן. עיר נפלאה על האשד הראשון של הנילוס. בבוקר. ארוחת בוקר ויציאה לשיט בפלוקה. כארבע שעות. הפלגה למואוזליאום של אגא חאן, קברי  מובילי השיירות, האי הטרופי של קיטשנר, יב (מקדש חנום, ומושבה יהודית).  אחרי הצהריים נסיעה לסכר הגבוה (סאד אל־עלי) לאובליסק הלא גמור, ואם  נשאר זמן – הפלגה למקדש פילה.

יום 8. אפשרות לטיסה מוקדמת מאוד לאבו סימבל או מונית הלוך ושוב (3  שעות לכל כיוון). ביקור  וחזרה לעיר עד הצהריים. חזרה בטיסה או ברכבת לילה לקהיר

יום 9: קהיר המודרנית. תחריר. אפשרות לארוחת ערב במועדון.

יום 10.  נסיעה לכיוון ישראל אחרי ארוחת הבוקר. אפשרות לרחצה בים בסיני.

  אם רוצים להוסיף ימים, או נוצר זמן (לא סביר), אפשר לחשוב על על אלכסנדריה או על ביקור בשקע הפָאיום (שניהם במרחק 4-3 שעות מקהיר).

הערות: יש לזכור, כי פרט למחיר הטיסה הקבוע לאבו סימבאל, שאר המרכיבים משתנים ויכולים להיות זולים בהרבה, בהתאם לרמת המלונות (מלונות יכולים להיות זולים עד עשירית ממחיר המלונות ממוצעים,  ואינם גרועים ממלונות דומים במזרת הרחוק ובדרום-אמריקה). בין מחלקות הרכבת יש הבדלי מחיר גדולים. (בין מחלקת שינה למחלקה ראשונה ולמחלקה שנייה).

בתוך הערים קהיר, לוקסור ואסואן אפשר לנסוע במוניות. המצרים נהגים סבירים לחלוטין, ואם לא – יש להעיר להם בעדינות ובתקיפות. ואפשר כמובן בתחבורה ציבורית הזולה עד גיחוך.

מסע אל המדבר המערבי במצרים
אפשר לארגן מסע כזה מראש ואז המסע נערך בג’יפים. הלינה באוהלים שקי שינה, מלונות. הארוחות חלקן בשטח וחלקן במסעדות.
למי שמתעתד לערוך את המסע לבדו או בקבוצה קטנה מומלץ להגיע  לקהיר ומקהיר לאלכסנדריה וסיווא בתחבורה ציבורית ומשם לחצות את המדבר בג’יפ סיוואני ולהמשיך לדלג בין נאות המדבר של המדבר המערבי ולחזור ברכבת או טיסה לקהיר.  הכל אפשרי וזול.
המסלול מתואר לקבוצה שפוגשת ג’יפ בגבול אבל כאמור, אין מניעה לפעולה עצמאית.
יום 1.    מפגש במעבר הגבול של טאבה ב- 0730, מעבר גבול ונסיעה עם הג’יפים דרך דארב אל חאג’ אל מנהרת אחמאד חמדי החוצה את התעלה (כ- 5 שעות). הגעה לקהיר בשעות אחר הצהריים המוקדמות ונסיעה לביקור בפירמידות ובספינקס של גיזה. תצפית שקיעה מהמצודה של קהיר. לינה
בקהיר או כשעה נסיעה מקהיר – בואדי נטרון.
יום 2.  ביקור בשניים מהמנזרים הקופטיים של ואדי נטרון והמשך נסיעה של כשעה  לאלכסנדריה.  סיור ברום א-שוקפה (הקטקומבות הקדומות של העיר) בתל הקדום, וטיול בחזית הים של העיר לשוק הדגים ובקרפיפי הספינות. לינה באלכסנדריה.
יום 3.  נסיעה דרך אל עלמין למרסה מטרוח  (כ- 4 שעוות ללא העצירה באל עלמין)  למערה מול המפרץ בה הייתה מפקדתו של רומל והמשך נסיעה של כ- 4   שעות לנאת המדבר של סיווא. לינה בסיווא.
יום 4.  סיווא – אחד המקומות הכי טובים שיש. נאת מדבר בלב המדבר המערבי, 80  קילומטרים מהגבול  הלובי ובה אלפי דקלים ועצי פרי אחרים, מקדש לאמון  שאליו עלה לרגל אלכסנדר הגדול כדי לקבל את ברכת האלוהים ולהפוך לאל בעצמו, נביעות ובריכות מים חמים, אגמי מליחה, כפרי חומר
וברברים  צבעוניים ושונים המתגוררים בנאה.
יום 5. סיווא – המשך סיור, רחצה, צילום והתגלגלות בחולות הנאה היפה שיש.  לינה בסיווא.
יום 6.  נסיעה דרך המדבר לנאת בחריה שלידה מעיינות חמים במסתור החולות, סיור בנאה שהיא עיירה כפר בשל המדבר המערבי. לינה בנאה או  בסביבתה.
יום 7 .  נסיעה אל המדבר הלבן, שיטוט במדבר הלבן הנראה כמו רמת עבדת והרי  הקרטון הגירני המוזרים – רק הרבה יותר גדול ועצום, מדורה ולילה במדבר הלבן.
יום 8 .  נסיעה לפראפרה – הקטנה והחמודה בנאות המדבר. מעיינות חמים. המשך  נסיעה לכיוון  נאת  חלה וביקור באל קצאר- עיר החומר הקדומה  שמצפון  לדחלה ובאל מזוואק שנחפרה על ידי ארכיאולוג המצרי  הגדול פאחרי שחפר וחקר גם בסיווא. לינה ליד מוט.
יום 9 . נסיעה לנאת חרגה, ביקור במקדש איזיס הנמצא מדרום מזרח לנאה והמשך  נסיעה דרך המדבר. לינה בבאריס.
יום 10. נסיעה מנאת באריס ללוקסור ביקור במקדש כרנך  ולינה בלוקסור
יום11 .   סיור בוקר מוקדם בעמק המלכים רכבת לילה לקהיר.
יום 12. הגעה לקהיר. סיור במוזיאון המצרי ובחאן אל חלילי ונסיעה למעבר  הגבול בטאבה.

דרכון בר תוקף לחצי שנה! 
מומלץ להגיע באוטובוס חצות לאילת ומשם באוטובוס או מונית למסוף הגבול.

סיווא

חסן פאתחי

וידאו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שלחו הודעה

tsur@shezaf.net  |  טלפון: 054-4975548

כל החומרים באתר shezaf.net, כתובים, מצולמים מוסרטים או מצוירים מוגנים בזכויות יוצרים ©. אין להשתמש בשום חומר מהאתר למטרות מסחריות, פרסומיות או לכל סוג של תקשורת חזותית, כתובה או אחרת ללא רשות מפורשת בכתב מצור שיזף.