יואב בן דב (6.3.1957 -7.12.2016), אחד המוחות הגדולים, רבי היכולת, המקוריים ומלאי חוש ההומור, למד באוניברסיטת תל אביב תואר ראשון בפיזיקה ואסטרונומיה ותואר שני בהיסטוריה ופילוסופיה של המדעים והרעיונות. את הדוקטורט באפיסטמולוגיה והיסטוריה של המדעים המדויקים ושל המוסדות המדעיים, קיבל מאוניברסיטת פריז-צפון בנושא הפילוסופיה של תורת הקוואנטים.
משם (ובמקביל), פנה לחקור שדות לא פחות מעניינים, למד לימודי טארוט ופסיכומאגיה בהדרכת אלכסנדרו ז'ודורובסקי בפריז וקיבל תעודה של הפקולטה ללימודים אסטרולוגים בלונדון.
כתב, הרצה, יעץ והעביר סדנאות בנושאי פיזיקה, היסטוריה ופילוסופיה של המדע, חינוך והוראת המדעים, קוואנטים וכאוס, מדע ומיסטיקה, הודו ופילוסופיה מזרחית, טראנס וסמים, תרבות דיגיטלית, קלפי טארוט ופסיכומאגיה.
חקר ולימד במכון כהן להיסטוריה ופילוסופיה של המדעים והרעיונות באוניברסיטת תל אביב מאז 1989.
כמו כן שימש כעורך מדעי של כתב העת "גלילאו" למדע פופולרי (1995) ועורך מדעי הטבע באנציקלופדיה "אביב חדש"
כתב והנחה סדרת תכניות: חיים על המסך – מחשבים ואינטרנט, אסכולה – הטלוויזיה החינוכית (1996) שימש עד מומחה בעניין תרבות הטראנס בישראל (1998) וב- במשפט האסטרולוגיה – קדושי נגד לפיד (2002).
האקדמיה הוציאה אותו משורותיה מכיוון שלא יכלה לקבל את הביקורת שלו על התנהגות והסתגרות האקדמיה ככנסיית השכל לעומת הכנסייה הדתית. שכן בן דב, כפי שכתוב בהמשך, ראה את העולם כגל אחד שבו אין מחלוקת בין פיזיקה למיסטיקה. בין מדע לאמונה. בעצם, לטענתו, המיסטיקה יכולה להוכיח דברים שהמדע לא. המופלא קיים אם התודעה קיימת. כך גם המדע שמתעקש על עובדות והוכחת המוצק והעובדתי ללא קשר לתודעה.
לפני כמה שנים שאלתי אותו מה מעניין אותו יותר- קוואנטים או טארוט, קוואנטים הוא נושא שלא הרבה אנשים מבינים ממש, ויואב ענה – "טארוט! קוואנטים אני מבין."
אם כי כמובן שקוואנטים וייקומים מקבילים המשיכו להעסיק אותו וטרם מותו עבד על ספר חדש על תורת הקוואנטים. הוא חשב שאחרי 30 שנה של ניסיונות להסביר פיזיקה וקוואנטים, יש לו איזה דבר חדש להגיד בעניין.
יש לקוות שהספר, שנמצא בשלבים מתקדמים, יצא לאור.
כדי להבין את הפילוסופיה הקוונאטית שיואב חשב והרצה עליה והיה בין הוגיה, שווה לראות את ההרצאה שלו על הקוואנטים, בה הוא מסביר את ההבדל בין חלקיק לגל ולמה התודעה היא המעצבת ולא החלקיק.
תורת הקוואנטים מסתבר, היא תופעה חברתית ומשם מגיע המגע שלה עם בודהיזם ותפיסות הינדואיסטיות ויש לה משיק חזק מאוד עם הניו – אייג'.
השיתוף הוא קוואנטי והתודעה יוצרת מציאות.
מציאויות.
יכולה.
זה הרבה יותר תלוי בנו מאשר בסוג של דטרמיניזם טבעי שהוא אמונתו של המדע.
אלוהים הוא לא מילה גסה. הוא אחת האפשרויות של התודעה. סוג של שיתוף קוואנטי-תודעתי שיוצר מציאות.
בעצם, אם לקחת את יואב והקוואנטים למשפט המפורסם של איינשטיין ולהטות אותו מעט – אלוהים לא נמצא בחלקיק, אלא בקוואנטים.
מספריו :
קריאה בקלפים, הוצאת כתר 1981 – ספר הטארוט הראשון בעברית.
פיסיקה, תורות ומושגים, האוניברסיטה המשודרת 1991 (תורגם לצרפתית, ספרדית ופורטוגזית).
תורת הקוואנטים – מציאות ומסתורין, הוצאת דביר 1997.
בשנים האחרונות השלים ציור מחדש של קלפי הטארוט על פי אסכולת מרסי והוציא לאור ספר על הקלפים. בעברית, גרמנית, אנגלית ורוסית.
הספר: טארוט- הקריאה הפתוחה, נחשב לאחד הספרים החשובים שנכתבו על הקלפים.
"מסעות בזמן-איך להרוג את סבא", שמופיע כאן באתר, הוא חיבור קצר ומשעשע על היחסיות בזמן, על עיקומו, על הדרך רבת המאמץ והאנרגיה על מנת להגיע לעתיד ועל היכולת למצוא את החור השחור שבעזרתו יהיה ניתן להקיף את היקום העקום ולחזור אחורה בזמן אחרי שהיגחנו לעתיד.
על פי יואב בן דב, מבחינה פיזיקלית זה בהחלט ייתכן, וכפי שהוא מראה על פי חשיבתם של פיזיקאים אחרים – הכל אפשרי מכיוון שכניראה שיש יקומים מקבילים בהם קורים די הרבה דברים בו זמנית.
ולשאלת השאלות, מדוע לא באים לבקר אותנו מהעתיד – זאת אומרת למה עוד לא פגשתנו פה את צאצאינו מאחר כך – הוא עונה תשובה (אופטימית למדי) שהם לא מבקרים אצלינו כי מבחינת תיירות הזמן – אנחנו פשוט לא מעניינים מספיק.