גואה היא אחת המדינות הקטנות והנעימות של הודו. אבל גואה שבראש, או במחשבה, או בחלום, היא בעיקר החופים. וזה נכון אבל לא מדויק. כי גואה היא גם הירוק הטרופי הדשן, מזג האוויר המתוק מאוד בין נובמבר למרץ כל שנה, נחלים ונהרות צלולים, הכנסיות הפורטוגאליות הלבנות של פאנג’ים, השוק השווה מאוד של מאפסה והאפשרות לחיות במקום בינלאומי בקצב של זריחה, שקיעה וכלום ביניהם
גואה היא אחת המדינות הקטנות והנעימות של הודו. אבל גואה שבראש, או במחשבה, או בחלום, היא בעיקר החופים. וזה נכון אבל לא מדויק. כי גואה היא גם הירוק הטרופי הדשן, מזג האוויר המתוק מאוד בין נובמבר למרץ כל שנה, נחלים ונהרות צלולים, הכנסיות הפורטוגאליות הלבנות של פאנג’ים, השוק השווה מאוד של מאפסה והאפשרות לחיות במקום בינלאומי בקצב של זריחה, שקיעה וכלום ביניהם ומאוד בזול. זו גואה, מקום שבו מצטרפים כל הייתרונות של הודו עם כל הייתרונות של המערב מבלי להיתנגש ובמטרה אחת – ליהנות להתפרנס וליהנות.
ארמבול 1
הגעה:
ההגעה לגואה הולכת ונעשית פשוטה וזולה עם הזמן. הדרך הרגילה והפשוטה היא עם רכבת. יש המון רכבות גם בהלוך וגם בחזור . אתר הרכבות ההודי הוא אתר לא אכזב לנושא זה וקשה להתחרות בו.
שתיים מהנוחות הן רכבות השטאבדי (2051) שיוצאות מבומבי ב-0530 כל בוקר חוץ מיום רביעי (675 רופי)
ומגיעה ב-1600 למדגאון ובחזרה 2052 שיוצאת ב-1030 ומגיעה ב-2213 לבומבי.
כדאי לזכור שמי שמתכוון להגיע לחופים של וגאטור אנג’ונה בגה וארמבול, כדאי לו לרדת (או לעלות) בתחנת טיווים – אחת התחנות הנעימות והמתוקות שיש.
חלק מהרכבות לא מגיעות לתחנה, אלא מגיעות ממסילה מזרחית יותר ועוצרות במאדגאון (שהוא השם שצריך לחפש בלוח הרכבות הממוחשב) ומשם יש לקחת מונית שנסיעתה נמשכת כ-40 דקות עד לאנג’ונה או ארמבול.
טיסות מגיעות ויוצאות מהשדה הבינלאומי שמדרום לפאנג’ים (העיר שמדרום לחופים העיקריים)
אינדיאן אירליינס, ג’ט, אינדיגו וגו אייר טסות כולן לגואה. בעונה כדאי להזמין מראש אם כי ניתן להשיג כרטיסים ב-50 דולר בין בומבי וגואה. שווה מאוד.
לחלק מהחברות יש מכרזים וכרטיסי מזל. כדאי לבדוק באתרים השונים.
אוטובוסים,כולל אוטובוסי שינה נוחים, נוסעים בין בומבי וגואה, ליעדים דרומיים, לפונה וכמובן גם ליעד הפופולארי של האמפי.
בתוך גואה, לאחר ההתמקמות, דרך התנועה הנוחה והנעימה היא על ידי שכירת אופנוע או קטנוע (בדרך כלל הונדה קינטיק אוטומטי) תמורת 150 רופי ליום או בתעריף הרבה יותר זול (100 רופי ליום?) אם השכירות היא לתקופה ארוכה יותר.
מגורים:
יש המון מלונות בגואה בחופים השונים לפי הרמה. בארמבול, אנג’ונה וואגאטור יהיו בתים ברמות שונות המושכרים משבוע ועד עונה. בבגה וקלנגוט הבתים מושכרים לתוקפות ארוכות יותר.
המלונות הפשוטים יותר יהיו בארמבול ואנג’ונה ועם זאת גם בחופים האלו יש מלונות יותר מסודרים, מאורגנים ויקרים.
קלנגוט ובאגה משרתים תיירות צ’ארטרים אירופאית והמלונות, וכן ההרגשה (דומה יותר ליוון או טורקיה) בהתאם.
צורי ועופר הפירט באנג’ונה
אנג’ונה
אנג’ונה היא החוף שבו התחילה גואה כמקום שבו מתרכזים הפריקים. הרבה זמן עבר מאז שנות השישים והשבעים ואנג’ונה היא מקום כמעט ממוסד. יש אליה ובה כבישים, טלפונים, חנויות לכל מוצר מזון מהעולם, חנויות ספרים בכל שפה מסעדות, בתי מלון, אינטרנט וכל מה שנופש מפונק חפץ בו.
בימי רביעי יש שוק פישפשים בחלק הדרומי של אנג’ונה. גם השוק די ממוסד אבל עדיין מהווה מקור לא אכזב לכל פלאיה בגדיה תכשיטיה תיקיה ושאר אוצרותיה של תת היבשת.
אפשר להגיע עם סירה מארמבול (כשעה ורבע הפלגה – 100 רופי) ואפשר כמובן להגיע בכל כלי תחבורה אחר.
החוף של צפון אנג’ונה הוא לא משהו, אפשרי אבל עדיף חופים אחרים, דרום אנג’ונה מקובל על האוכלוסיה המקומית (תושביה הלא הודים הקבועים של החוף) ושם אחרי הצהריים יהיה האירוע החברתי של החוף.
מסעדה ותיקה ומומלצת באנג’ונה, במקום השווה ביותרבחוף היא המסעדה הוותיקה של צורי – ישראלי שחי באנג’ונה כעשור וטבחיו הנפאלים צולים סטייקים, דגים, פירות ים פסטות סלטים ישראלים ושאר מטעמים (לא זול במיוחד ממוצע של 250 רופי לסועד) על המצוק. צורי עצמו אחראי על הקינוחים. המסעדה משמשת כמקום מפגש לגרעין הבינלאומי הקשה של אנג’ונה.
ויש כמובן עוד די הרבה מסעדות לא רעות בין ארמבול לבגה וקלנגוט כולל אוכל ים, צרפתי איטלקי והודי.
וגאטור
היישוב והחוף שמצפון לאנג’ונה הם מקום שקט יותר (אם לא מתייחסים ל”דיסקו ואלי” ול”החיל טופ” שני הדיסקוטקים הפתוחים שמשמשים למסיבות במהלך העונה – אבל אלו מספיק רחוקים מהכפר כדי לא להפריע).
החוף של וגאטור נחמד ויש אליו ירידה מרחבת החניה שמעליו וכמה מסעדות בצל הדקלים.
צ’פורה היא הכפר שמצפון לואגטור וחביב על המשתכנים לתקופות ארוכות.
ארמבול 2
ארמבול
זהו הצפוני והשווה מבין החופים של אנג’ונה. עד 2002 אפשר היה להגיע רק עם מעבורת עכשיו יש גשר. גם ארמבול, כמו שאר כפרי החוף של גואה הוא בעצם רחוב שמוביל פנימה- מערבה לכיוון הים וצפונה לאורך החוף ולאורכו מסעדות, מכולות, אינטרנט השכרת אופנועים ושירותים. יש כמה בתי מלון שפזורים בין דקלי הקוקוס כששניים מהנחמדים הם:
Walankani של בעלים (האיטלקי )- לורנס והטלפון 91-832-2292655
או 91-982-2117679
מלון נוסף הוא: Gods gift 91-832-2292391
ברחוב שפונה מערבה אל החוף יש עוד כמה וכמה בתי מלון וכן על הרצועה הסלעית שעליה הולך השביל צפונה לכיוון החלק הצפוני של חוף ארמבול, מקום שופע בחדרי מלון זולים ופשוטים מאוד.
החלק הצפוני של ארמבול הוא הסיבה הטובה להגיע למקום – אגם מים מתוקים (100 על 40 מטרים) שבינו לבין הים מפרידים 50 מטרים חוליים. אחד היסורים הגדולים בארמבול הוא הפסיחה על הסעיפים – אגם או ים? מנגו או אבטיח?
במסעדות על מצוק האבן האפור אפשר לקבל כריש בטנדור.
המסעדה הטובה של גואה כבר כמה שנים היא המסעדה האיטלקית הנמצאת על הרחוב היורד לחוף, ממש לפניו. לשאול.
עוגות נהוג לאכול אצל הדאבל דאץ’. סביר. לא יותר.
מדרום לארמבול יש כמה וכמה חופים מצויינים (סיאולים צ’פודאם) שכמעט בכל אחד מהם יש מלון חושות ברמה כזו או אחרת או מסעדות. אפשר ורצוי לבדוק כל אחד מהם עד להחלטה איפה משתקעים.
בגה וקלנגוט
אינספור מלונות, מסעדות ותיירות בינלאומית למי שמחבב תיירות צ’ארטרים. בעיקר מקום עצירה בדרך למבצר הפורטוגזי של אג’ודה ולתצפית על שפך הנהר ופאנג’ים שבצידו הדרומי.
אבל זה בהחלט המקום לחפש מסעדה טובה ויש שם כמה כאלו. לשאול את וותיקי אנג’ונה.
בבגה, או יותר נכון על הכביש הפנימי שבין ארפורה ואנג’ונה (כ-2 קילומטרים מזרחה מהחוף) יש כל מוצאי שבת שוק של עבודות יד ואוכל. מקום טוב לטעום אוכל ביתי ולחפש מציאות.
על אנפילד בגואה
מאפסה
עיר המחוז שמשמשת כבסיס אספקה אבל שווה ביקור בפני עצמה. 8 קילומטרים מאנג’ונה, 13 קילומטרים מפאנג’ים.
עיקר המשיכה במאפסה הוא השוק העירוני הפתוח כל יום. תבלינים, שמן זית, קצבי בשר משובחים, בגדים, מציאות מכל הודו ושוק דגים ניפלא במבנה בחלק המזרחי של השוק הופכים אותו למקום ראוי.
מול השוק, מעבר לכביש (דרום) ברחוב העולה, יש כמה חנויות המוכרות פולי קפה ותה. מקום מצוין לקניית קפה ותה משובחים.
בדרום גואה
יש כמה חופים שרמת הפיתוח שלהם נמוכה והם חביבים לכן אף יותר על מטיילים צעירים.
פלולים ואום ביץ’
שנמצאים עדיין בתחומי גואה ודרומה מהם, בתחומי המדינה השכינה – קרנטקה, נמצאת גוקרנה. דקלי קוקוס. חוף בשקיעה ומלונות פשוטים על החוף.
במהלך 20 השנים האחרונות סר חינם הפשוט של החפים בצפון גואה והמרכז (הישראלי) היגר לפלולים שמדרום למדגאון ולשדה העופה הבינלאומי של ואסקו דה גמה.
יודעי חן והצעירים מרחקים לחופים של גוקרנה בקרנטקה (עיינו בפרק על קרנטקה).